Wat is autodemontage?

autodemontage

Autodemontage is een term die je bijna nooit voorbij ziet komen. Echter, zijn er veel sloperijen die autodemontage dagelijks uitvoeren. Er zijn namelijk veel auto’s die geen waarde meer hebben voor de maatschappij. Deze auto’s moeten natuurlijk verwerkt worden en dit doet een sloperij. Het is niet meer zoals eerst dat de auto’s worden opgeslagen op een industrieterrein. Ze worden juist helemaal verwerkt totdat er helemaal niets meer van over is van de sloopauto. Autodemontage is een complex werk en de meeste sloperijen zijn ook erkend door het ARN. Dit betekent dat de autodemontage op een duurzame manier wordt uitgevoerd. Autodemontage moet dus duurzaam gebeuren en bij het demonteren wordt er goed gekeken naar enkele zaken. Maar wat is autodemontage precies? En waarom wil je je auto naar de sloperij brengen? Je leest er alles over in dit artikel, lees het daarom eens grondig door.

Hoe voert een sloperij autodemontage uit?

Een sloperij erkend door het RDW voert de autodemontage op een duurzame manier uit. Hiervoor moeten ze alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit het voertuig halen. Ook kijken ze naar eventuele waardevolle en bruikbare onderdelen. Deze halen ze uit het voertuig en worden vaak ook goed schoongemaakt. Deze onderdelen worden opgeslagen in een groot magazijn en gebruikt voor latere verkoop. Er zijn namelijk veel kopers die op zoek zijn naar specifieke onderdelen. Als de auto geen economische waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht voor verdere verwerking. De afvalstoffen worden vaak in nieuwe producten gebruikt en dit wordt door het ARN gehandhaafd. Zo worden de afvalstoffen van sloopauto’s onder andere gebruikt voor het maken van nieuwe auto’s en andere producten.

Waarom je auto naar de sloperij brengen voor autodemontage? 

Als je auto total loss is verklaard na een ongeluk, of wanneer je auto niet meer door een keuring komt. Is het meestal belangrijk dat je de auto laat maken zodat je weer op de openbare weg mag komen. Het laten maken van een auto kan soms veel geld kosten en hierdoor kan het zelfs de waarde van je auto overschrijden. Op dit moment is het beter om afscheid te nemen van je auto en deze te verkopen. Via het internet kan dit meerdere maanden duren en is het handiger om je auto naar de sloperij te brengen. Je bent op deze manier direct van je voertuig af en je krijgt hier zelfs een kleine vergoeding voor.