Chiptuning files

chiptuning files

Chiptunen, het is iets wat tegenwoordig heel erg populair is. Vroeger als je meer vermogen in jouw auto wilde moest je wat aan je motor doen. Of meer luchttoevoer of meer brandstoftoevoer en noem maar op. Tegenwoordig hoeft dit allemaal niet meer om meer vermogen te hebben. Je kunt heel eenvoudig meer vermogen creëren door te chiptunen. Je past dan wat aan in de software of optimaliseert wat in de software wat ervoor zorgt dat je motor meer vermogen krijgt. Dit is eigenlijk vrij simpel en het zorgt niet voor potentieel meer schade aan de motor en dus een snellere onderhoudsbeurt. Deze gegevens sla je allemaal op in chiptuning files.

chiptuning files

Bijhouden van de metingen

Als je een klant hebt waarvan je de motor uitleest is het handig om te zien wat de motor de vorige keer heeft laten zien. Zo kun je vergelijken met de vorige keer of de motor nog net zo goed is als de vorige keer. Hieruit kun je een aantal dingen halen. Ten eerste of hij hetzelfde vermogen levert als de vorige keer.  Ook kun je eventuele veranderingen in de motor zien. Zo kun je defecten voorzijn en zien of de motor achteruit gaat of hetzelfde blijft. Dit kun je allemaal bijhouden in de chiptuning files. Deze zijn zo ingericht dat je ze alleen hoeft aan te vullen. Zo heb je altijd een mooi overzicht.

Autotuning tool

Voordat de chiptuning files gevult kunnen worden heb je natuurlijk een apparaat nodig waarmee je deze kunt vullen. Dit apparaat is niet goedkoop, maar je kunt er de hele auto mee zien. Je kunt zien waar de eventuele errors vandaan komen en hoe je deze kunt verwerken. Als je niet weet hoe je een autotuning tool moet gebruiken met de chiptuning files is dat geen enkel probleem. Je leert bij de aanschaf van het apparaat hoe het werkt en hoe je zo goed mogelijk meet en hoe je deze gegevens omzet in data waar je wat mee kan. Deze cursus is volledig gratis en super handig. Zo kun je meteen aan de slag met klanten die meer uit hun auto willen halen.