Wat is een sloopauto?

sloopauto

Wanneer je een ongeluk krijgt met je auto is dat natuurlijk vervelend. In de meeste gevallen wordt je auto total loss verklaard en moet je deze laten repareren. Vaak lopen de kosten hoog op en overstijgen ze de dagwaarde van je voertuig. Op dit moment noem je het een sloopauto en kun je deze beter verkopen. Hetzelfde geldt als je auto niet meer door de keuring komt en de reparatiekosten te hoog zijn. Een sloopauto kun je verkopen via het internet, maar dit kan meerdere maanden duren. Toch is het van belang dat je van je sloopauto afkomt en dit kan ook op andere manieren. Je kunt namelijk je sloopauto inleveren bij de sloperij voor een kleine vergoeding. Maar hoe werkt dit precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

De sloperij

Een sloperij is vaak door het RDW erkend en dit betekent dat ze een vrijwaring voor je auto kunnen regelen. Daarnaast zijn ze erkend door het ARN en dit betekent dat ze sloopauto’s duurzaam slopen. Voordat je je sloopauto naar de sloperij brengt, is het van belang dat je de juiste sloperij vindt. Het is erg belangrijk dat je zoekt naar een sloperij in de omgeving. Je kunt de sloopauto meestal niet zelf naar de sloperij brengen. Dit komt doordat de sloopauto niet meer op de openbare weg mag komen, of doordat je geen kentekenplaten meer hebt. Veel sloperijen hebben daarom een ophaalservice en willen dolgraag je sloopauto komen ophalen. Echter, zit hier een nadeel aan en gaat het ophalen ten koste van je vergoeding. Kies daarom juist voor een RDW erkende sloperij in je omgeving, zodat je nog wat overhoudt van de vergoeding. Niet iedere sloperij is hetzelfde en daarom wil je goed kijken op de website van de autosloperij.

Wat doet de sloperij precies met je sloopauto?

Zodra de papieren geregeld zijn en je sloopauto niet meer onder je naam staat, gaat de sloperij direct aan de slag met de autodemontage. Ze halen alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit het voertuig. Daarnaast strippen ze de sloopauto van alle bruikbare en waardevolle onderdelen. Deze slaan ze op in een magazijn voor eventueel latere verkoop aan mensen die op zoek zijn naar onderdelen. De sloopauto wordt naar de shredder gebracht, wanneer deze geen economische waarde meer heeft voor de sloperij. Ten slotte, worden de afvalstoffen verwerkt in nieuwe producten door het ARN.