Je auto duurzaam laten slopen bij een sloperij

autodemontage

Heb je net een ongeluk gehad met de auto en is deze total loss verklaard? Vervelend, maar dat betekent dat je auto niet meer de weg op kan en waarschijnlijk is het een sloopauto. Ook kan het zijn dat je auto niet door de APK komt en dat de reparatiekosten te hoog liggen. Wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de auto, is het niet de moeite waard. In dit geval is het een sloopauto en is het beter om de auto naar de sloperij te brengen. Echter, is er een grote kans dat je duurzaam slopen belangrijk vindt en ben je wellicht benieuwd of de sloperij hier aan doet. In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Autorecycling 

Venauto.nl

Wanneer je de auto naar de sloperij brengt, is er een grote kans dat je niet weet hoe dit gaat. Hoe weet je nu of er duurzaam gesloopt wordt? Autorecycling Nederland zorgt er met verschillende sloperijen voor dat de auto’s duurzaam gesloopt worden. 95% van het afval wordt hergebruikt voor het maken van nieuwe voertuigen. Wanneer je wilt dat je auto duurzaam gesloopt wordt moet je kijken naar het ARN keurmerk. Je weet op deze manier zeker of de sloperij duurzaam te werk gaat met je voertuig. De sloperij zorgt ervoor dat de afvalstoffen van de auto hergebruikt kunnen worden. De andere onderdelen worden vaak door de sloperij doorverkocht en dit is ook de manier waarop ze geld omzetten. Het is wel van belang dat je de auto laat slopen door een erkende sloperij. Je kunt eventueel op het internet kijken naar de verschillende sloperijen en deze met elkaar vergelijken. 

Waarde sloopauto

Wanneer je de auto naar de sloop brengt, is er een grote kans dat je hier geld voor krijgt. De onderdelen van de sloopauto zijn namelijk geld waard en je kunt door te onderhandelen hier geld voor krijgen. De sloperij kijkt naar de status van de onderdelen en kijkt bijvoorbeeld naar de banden en het interieur van de auto. Zijn deze goed? Mooi, want dan kun je een vergoeding van ongeveer 100 euro verwachten. Laat je de auto ophalen door een sloperij? Dan is er een grote kans dat er een beetje van de vergoeding afgaat. Het is wel belangrijk wanneer je de auto verkoopt dat je een vrijwaringsbewijs krijgt. Je kunt op deze manier de verzekering en de belasting van de auto stopzetten.