Auto naar autosloop brengen

autodemontage

Komt je auto niet meer de apk door? Vervelend, maar dat betekent dat je niet meer de openbare weg op kunt met het voertuig. Je moet eerst het voertuig repareren en dit kan nog wel eens veel geld gaan kosten. Soms zijn de reparatiekosten zo hoog dat ze de waarde overstijgen van je voertuig. Vooral met oude tweedehands voertuigen is dat het geval en kun je beter afscheid nemen van je auto. Maar wat doe je met de auto, wanneer deze teveel schade heeft? Je kunt de auto verkopen via het internet, maar in de meeste gevallen willen mensen geen voertuig met schade. De autosloop is een van de beste plekken, waar je de auto aan kunt verkopen. Maar wat gebeurt er op de autosloop? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je hier meer over te weten komt.

Wat doet de autosloop?

autosloperijvanderven.nl/

De autosloop zorgt ervoor dat auto’s met schade verwerkt worden. In de meeste gevallen wordt de auto uit elkaar gehaald en worden de materialen voor andere dingen gebruikt. Wanneer je de sloopauto naar de autosloop brengt, gaan ze vrijwel direct aan de slag. Zo vragen ze een demontagecode aan bij het RDW en staat het voertuig niet meer onder je naam. De auto wordt volledig ontdaan van alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu. Daarnaast worden bruikbare onderdelen gestript van je auto en in het magazijn geplaatst van de autosloop. Deze maken ze schoon en verkopen ze later aan gebruikers die zoeken naar auto-onderdelen. Vaak heeft het voertuig geen economische waarde meer en wordt het wrak naar de shredder gebracht. Het afval van de auto wordt naar het Autorecycling Nederland gebracht en deze verwerkt het verder. Meestal wordt het afval hiervan gebruikt voor het maken van nieuwe producten en voertuigen.

Vergoeding

Wanneer je je sloopauto naar de autosloop brengt, verwacht je natuurlijk een vergoeding. De vergoeding wordt door de autosloop berekend op basis van het model, bouwjaar en de schade. In de meeste gevallen krijg je een kleine vergoeding voor het gewicht van het voertuig in oud ijzer. Echter, kan het ook zijn dat je net nieuwe banden onder je auto hebt laten zetten. Je kunt dan vaak enkele tientjes extra verwachten wanneer je de auto verkoopt aan de autosloop. Breng je het voertuig zelf naar de autosloop? Mooi, want dan is de vergoeding 100% en is dat anders wanneer je deze laat ophalen.