Waarom schadeauto verkopen?

Sloopauto-online.nl

Heeft je auto schade opgelopen? Vervelend, maar dat betekent in de meeste gevallen dat je dit moet laten repareren. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de reparatie kosten niet opwegen tegen de dagwaarde van de auto. De reparatiekosten zijn in dit geval een stuk hoger dan de waarde van de auto en dit is het niet waard. Je ziet dit vooral terugkomen bij tweedehandse auto’s met een oud bouwjaar. Je kunt beter eieren voor je geld kiezen en de schadeauto verkopen aan een ander. Sommige kiezen ervoor om door te rijden met de blikschade, maar wanneer de auto technisch iets mankeert, is dat niet handig. Verkoop daarom de auto en zorg ervoor dat je nog een vergoeding ervoor krijgt. Het verkopen van een schadeauto is natuurlijk een stuk ingewikkelder dan een normale auto. Waar moet je allemaal op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Schadeauto verkopen via het internet

Sloopauto-online.nl

Als je auto niet compleet total loss is, kun je ervoor kiezen om je schadeauto te verkopen via het internet. Er zijn namelijk mensen die op zoek zijn naar schadeauto’s zodat ze deze kunnen repareren. Daarnaast is het met blikschade ook ideaal voor mensen die zoeken naar een eerste auto om in te oefenen. Het is van groot belang dat je in de advertentie noteert dat het gaat om een schadeauto. Veel mensen laten dit namelijk niet zien en dat is natuurlijk een vorm van oplichting. Zorg ervoor dat je in de advertentie meerdere afbeeldingen laat zien van de schadeauto. Echter, kun je de auto ook in losse onderdelen verkopen en is dit alleen handig als het een sloopauto is. Sommige onderdelen kunnen namelijk behoorlijk veel geld waard zijn, maar vaak duurt het lang voordat je iets verkoopt.

Autosloperij

Naar de autosloperij gaan is een perfecte oplossing, omdat je direct geld krijgt voor je schadeauto. Een autosloperij is er niet alleen voor het demonteren van voertuigen, maar vaak handelen ze ook in schadeauto’s. Je krijgt hier wel vaak een lager bedrag voor de schadeauto, maar je bent wel van  de auto af. De autosloperij moet hier natuurlijk geld op kunnen verdienen en dit kan alleen met een lage vergoeding. Echter, heb je niet meer de maandelijkse kosten aan de auto en bespaar je hier juist geld op. Heb je een sloopauto? Dan is het bijna altijd verstandig om de auto in te leveren bij een autosloperij.

Dit bericht is gepost in Auto. Bookmark de link.