Je auto naar de autosloop brengen, hoe werkt dat?

Autosloop.nl

Komt je auto niet meer de apk door, of is deze total loss verklaard na een ongeluk? Vervelend, maar je mag niet meer de openbare weg op wanneer dit het geval is. De auto moet eerst gemaakt worden en dit kan veel geld kosten. Vooral als je een oude tweedehands voertuig hebt, kan het extra duur zijn. De reparatiekosten kunnen hoger uitvallen dan de waarde van het voertuig. Het is niet meer rendabel om het voertuig te laten maken en je kunt deze beter verkopen. Je kunt de sloopauto natuurlijk via het internet verkopen door middel van een advertentie, maar dit kan maanden duren. Het is daarom juist verstandig om de auto naar de autosloop te brengen. Hoe vindt je een goede autosloperij? En hoe werkt de sloop precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten kunt komen.

Autosloop.nl

De juiste autosloop vinden

Wanneer je de auto naar de autosloop wilt brengen, moet je wel een goede sloperij vinden. Over het hele land zijn er namelijk veel autosloperijen en is het verstandig om vooral in de omgeving te kijken. Je wilt namelijk niet honderden kilometers rijden voor het laten slopen van je sloopauto. Kijk bij het zoeken naar een sloperij vooral naar de erkenning van het bedrijf. Je wilt namelijk dat de sloperij erkend is door het ARN en het RDW, zodat je een vrijwaringsbewijs kunt krijgen voor je voertuig. Sommige sloperijen halen het voertuig ook bij je thuis op en dat is ideaal wanneer je niet met je auto kunt rijden. Veel sloopauto’s komen namelijk niet door de apk en mogen niet op de openbare weg komen. Met de ophaalservice van een sloperij heb je dat probleem niet, ideaal toch?

Wat gebeurt er op de autosloop?

Op de autosloop wordt je sloopauto gelijk aangemeld voor demontage bij het RDW. Hiervoor krijg je een vrijwaringsbewijs zodat het voertuig niet meer op je naam staat, zo ben je niet meer belastingplichtig. De autosloperij gaat direct aan de slag met het demonteren van je voertuig. Zo worden alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu gestript uit het voertuig. Ook worden alle bruikbare onderdelen opgeslagen in een magazijn en schoongemaakt voor latere verkoop. Wanneer de sloopauto geen economische toegevoegde waarde meer heeft, wordt deze naar een shredder gebracht. Alle overgebleven stoffen en materialen worden door Autorecycling Nederland opnieuw gebruikt.