Wanneer is je auto klaar voor de sloperij?

Heb je een ongeluk gehad en veel schade aan je voertuig? Of komt je oude tweedehands auto niet meer door de APK keuring? Vervelend, maar dit betekent dat je de auto moet laten maken bij een garage. Vaak kan dit gewoon en vallen de reparatiekosten over het algemeen wel mee. Toch kan het zijn dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van je voertuig en dit betekent dat je hem maar beter kunt verkopen. Veel mensen proberen dit via het internet door middel van een advertentie, maar vaak werkt dit niet. Zo kan het maanden of weken duren voordat je een koper vindt voor de sloopauto. Je auto verkopen aan een sloperij is een beter alternatief en hier zitten veel voordelen aan verbonden. Benieuwd wat deze voordelen precies zijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Je bent duurzaam bezig

Een van de grootste voordelen aan je auto naar de sloperij brengen, is dat je duurzaam bezig bent. Sloperijen zijn vaak de plekken waar auto’s helemaal gesloopt worden totdat er niets meer van overblijft. Als de sloperij erkend is door het ARN, gebeurt het slopen altijd op een duurzame manier. Vaak worden de stoffen die overblijven gebruikt voor het maken van nieuwe producten of voor nieuwe voertuigen.

Van je auto af binnen 24 uur

Bij de meeste sloperijen ben je van je auto af binnen 24 uur. Dit is natuurlijk een ontzettend groot voordeel als je het vergelijkt met andere methodes. Van een sloopauto wil je natuurlijk snel af en bij een sloperij gebeurt dit razend snel. Op het internet kun je verschillende sloperijen vinden en hier kun je makkelijk een afspraak maken. Kies wel een sloperij uit met een ophaalservice, zodat de sloopauto opgehaald wordt. Dit is ook een groot voordeel, omdat de meeste sloopauto’s niet meer de openbare wegen mogen betreden.

Vergoeding

Als je een sloopauto verkoopt aan een sloperij, wil je natuurlijk ook geld zien. Je krijgt van een sloperij bijna altijd een vergoeding voor het inleveren van een voertuig. De sloperij kan namelijk winst maken met het slopen van het voertuig en het verkopen van bepaalde onderdelen. De meeste vergoedingen zijn rond de 100 tot 200 euro, maar dit kan ook oplopen. Heb je waardevolle onderdelen in je auto zitten? Dan is de kans groot dat de vergoeding een stuk hoger wordt.